Με Αγάπη για τον Άνθρωπο, Επιστημονική Γνώση και Άριστες Υποδομές

Παροχές και Φροντίδα

1

Ιατρικές Υπηρεσίες

Γίνονται εβδομαδιαίες επισκέψεις στον χώρο μας από τον γιατρό Δρ. Ιωάννη Μάρκου, Γενικό Παθολόγο. Ο γιατρός βρίσκεται επίσης στο ιατρείο καθημερινά μεταξύ 13:00 – 15:00 κατόπιν ραντεβού. Ο γιατρός μας, αναλαμβάνει την κλινική εξέταση των ενοίκων μας, την συνταγογράφηση εργαστηριακών εξετάσεων και φαρμάκων, καθώς και την ρύθμιση της φαρμακευτικής τους αγωγής. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε και με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

2

Εξειδικευμένη Νοσηλεία

Οι ηλικιωμένοι, κατά τη διαμονή τους στο Ίδρυμά μας, απολαμβάνουν 24ωρη Νοσηλευτική Υπηρεσία, φροντίδα και επίβλεψη από άρτια καταρτισμένο και πιστοποιημένο προσωπικό.

Παρέχεται φαρμακευτική αγωγή, γίνονται αλλαγές πληγών, αιμοληψία, εμβολιασμός, φροντίδα ενοίκων με ρινογαστρικό σωλήνα και ουρηθρικό καθετήρα.

3

Διατροφή

Προσφέρονται εμπλουτισμένα και θρεπτικά γεύματα που παρασκευάζονται καθημερινά από τη μαγείρισσα μας, κατόπιν οδηγιών από διατροφολόγο. Γίνεται τροποποίηση φαγητού σε περιπτώσεις όπου υπάρχει δυσκολία κατάποσης.

4

Ατομική Φροντίδα

Υπάρχει καθημερινή βοήθεια που καλύπτει ανάγκες προσωπικής υγιεινής (π.χ. μπάνιο, πλύσιμο, χτένισμα/ξύρισμα, ατομική καθαριότητα), αλλά και ανάγκες δραστηριοποίησης (π.χ. συνοδεία στο περπάτημα, βόλτες στο διάδρομο και στον κήπο).

5

Εργοθεραπεία

Αποτελεί εβδομαδιαία δραστηριότητα η οποία βοηθάει στην αποκατάσταση, ώστε οι άνθρωποι να επανακτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για λειτουργική ανεξαρτησία, υγεία και ευεξία.

Η εργοθεραπεία είναι η θεραπευτική χρήση δραστηριοτήτων αυτοφροντίδας, παραγωγικότητας και ψυχαγωγίας, για αύξηση της λειτουργικότητας, προαγωγή της ανάπτυξης, και πρόληψη της αναπηρίας.

Η ανάκτηση της λειτουργικότητας του ατόμου γίνεται μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες, όπως η ζωγραφική, το παιχνίδι, η κεραμική, η ζαχαροπλαστική, το κέντημα, η υφαντική κ.ά.

6

Φυσιοθεραπεία

Παρέχεται εξειδικευμένη ατομική φυσιοθεραπεία αναλόγως περιστατικού και κατόπιν ζήτησης από αδειούχο φυσικοθεραπευτή. Συγκεκριμένες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται: κινησιοθεραπεία, αναπνευστική φυσιοθεραπεία, ηλεκτροθεραπεία, μετεγχειρητική αποκατάσταση, ανακούφιση και αντιμετώπιση μυϊκού και οστικού πόνου, θεραπευτικό μασάζ, ενδυνάμωση μυών, αποκατάσταση βάδισης.

7

Ψυχολογική Στήριξη

Προσφέρεται ατομική ψυχολογική στήριξη μέσω διαλόγου, στα πλαίσια του οποίου προωθείται η έκφραση συναισθημάτων, επιθυμιών, αναγκών και προβληματισμών των ενοίκων μας. Στόχος είναι μέσα από το διάλογο το άτομο να επιτύχει συναισθηματική και νοητική ισορροπία.

8

Χοροκινητική Ψυχοθεραπεία / Χοροθεραπεία

Αποτελεί εβδομαδιαία δραστηριότητα η οποία βασίζεται στην ιδέα ότι το σώμα και ο νους βρίσκονται σε διαρκή αλληλεπίδραση.

Είναι η ψυχοθεραπευτική χρήση της κίνησης του σώματος, μέσα από την οποία μπορούμε να συμμετάσχουμε δημιουργικά σε μια διαδικασία που βοηθάει να ενοποιηθούν όλες οι πλευρές του ατόμου: η συναισθηματική, η γνωστική, η σωματική και η κοινωνική πλευρά.

Ο άνθρωπος ενθαρρύνεται να συνδέει τη λεκτική και τη μη λεκτική έκφραση των συναισθημάτων του για να πετύχει σταδιακά την ενοποίηση των πτυχών του εαυτού του.

Στην Χοροθεραπεία, μέσα από την αναγνώριση και υποστήριξη των κινήσεων του ανθρώπου, ενθαρρύνεται η ανάπτυξη νέων προσαρμοστικών τρόπων κίνησης, μαζί με τις συναισθηματικές εμπειρίες που συνοδεύουν αυτές τις αλλαγές.

Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν μουσική και ήπια σωματική δραστηριότητα.

Τις ομάδες συντονίζει η εγγεγραμμένη πτυχιούχος ψυχολόγος και χοροκινητική ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Ν. Αντωνίου.